Categorieën
Nieuws

Kennisdeling | Uitnodiging Stedelijk IB Netwerk 2 februari 2023

Op dinsdag 10 januari verzond Jetta de uitnodiging voor het komend Stedelijk IB Netwerk naar alle intern begeleiders, kwaliteitscoördinatoren en consulenten in de stad. Heb je deze uitnodiging niet ontvangen? Geef dit dan door aan secretariaat@swvutrechtpo.nl.

Beste intern begeleiders, kwaliteitscoördinatoren en consulenten,

 
Bij deze nodig ik jullie van harte uit voor het Stedelijk IB Netwerk op donderdag 2 februari a.s..

In oktober ontmoetten we elkaar in de Nicolaïkerk: een locatie met een verhaal waar wij verhalen deelden uit de stad. We ontdekten dat we allemaal op onze eigen manier inclusie DOEN, dat er veel ambitie is op de scholen om meer te DOEN en dat iedere kleine stap ertoe doet. Utrecht is in beweging naar een open en inclusieve stad. Onze burgemeester Sharon Dijksma benoemde dit onlangs in het Spoorwegmuseum tijdens haar nieuwjaarstoespraak. Komend Stedelijk IB Netwerk willen we, in lijn met de ambities uit het ondersteuningsplan van het samenwerkingsverband, verder met inclusie DOEN.

Uit de evaluatie van het vorig Stedelijk IB Netwerk lazen we met name de wensen om meer praktisch aan de slag te gaan, om elkaar (beter) te leren kennen en om meer uit te wisselen. In het programma voor deze ochtend is hier volop ruimte en aandacht voor.

We ontvangen jullie graag vanaf 8.30 uur bij de Utrechtse Stadsvrijheid, waar ik jullie om 9.00 uur welkom zal heten. Ik zal jullie vertellen hoe we als samenwerkingsverband meegeschreven hebben aan de propositie een sterke basis door krachtige samenwerking en hoe deze propositie bijdraagt aan de route naar inclusief onderwijs. Wat kunnen we zelf beter doen om die inclusieve samenleving dichterbij te brengen? De propositie gaat hierbij uit van anders samenwerken, anders organiseren en anders opleiden.

Vervolgens zal Sofie Sergeant, hoofddocent burgerschap & inclusie aan HUpabo, Seminarium voor Orthopedagogiek en Lectoraat Jeugd, ons meenemen in haar visie op inclusie, waarbij zij uitgaat van diversiteit in de breedste zin van het woord. Ze zal het onder andere hebben over inclusieve pedagogiek, over de 10 gewoontes van de inclusieve leerkracht en over universal design for learning.

Na een koffiepauze gaan we, onder begeleiding van Sofie, actief in groepen aan de slag met casussen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat meerdere leerlingen, groepen of scholen profiteren van individuele interventies?

Tot slot gaan we in TPO’s (wijken) uit elkaar. In vijf groepen gaan we met elkaar in gesprek en ontdekken we, aan de hand van verschillende werkvormen, hoe we expertise en ervaringen kunnen uitwisselen.  Het doel is om na deze ochtend nieuwe contacten te hebben opgedaan en meer te weten over de expertise in jouw straat of in jouw wijk. Als samenwerkingsverband willen we (nog) meer zicht krijgen op deze expertise, zodat we verbindingen kunnen faciliteren en stimuleren en zo met elkaar bouwen aan de sterke basis.  

We sluiten de ochtend gezamenlijk af met een lunch, die tot 13.30 uur duurt. De lunch is vegetarisch en via het aanmeldformulier kan je overige dieetwensen of allergieën doorgeven.

Meld je aan via deze link.

Kan je er niet bij zijn, maar ontvang je achteraf wel graag de presentaties? Geef dit dan ook aan in het formulier via bovenstaande link.   

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten op 2 februari. 

Hartelijke groet, 
Jetta

Bezoekersinformatie Utrechtse Stadsvrijheid
Sophialaan 1, 3542 AR Utrecht
Lees hier meer over de route, over parkeren met de auto of de fiets en over het openbaar vervoer.