Ouder- en jeugdsteunpunt

Passend onderwijs

Als samenwerkingsverband zorgen we ervoor dat alle kinderen passend onderwijs krijgen. Op een reguliere school waar dat kan, of in het speciaal onderwijs als dat nodig is. Als basisscholen daarbij hulp nodig hebben, denken en doen we met hen mee. Dat doen we bovendien altijd samen met ouders. De kennis en ervaring van ouders is van onschatbare waarde. Helemaal als het allemaal niet vanzelf gaat.

Informatie vinden

Het vinden én begrijpen van informatie over passend onderwijs is niet altijd gemakkelijk. De afkortingen, vaktermen en de veelheid aan informatie helpen niet als je behoefte hebt aan overzicht. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap heeft daarom speciaal voor ouders een informatieve brochure gemaakt over passend onderwijs. Naast een begrippenlijst vind je ook antwoord op vragen zoals ‘wat voor hulp kan ik van school verwachten?’, ‘hoe werk ik goed samen met school’, ‘wat als mijn kind (misschien) een andere school nodig heeft?’ of ‘wat als ik het niet eens ben met school?’. De brochure is hieronder te downloaden.

Het ministerie heeft ook voor kinderen een brochure gemaakt over passend onderwijs. Hierin lezen kinderen onder andere over praten en luisteren, extra hulp op school, een andere school en je goed voelen. Ook deze brochure is hieronder te downloaden.

Vragen

Zijn er na het lezen van de brochure nog vragen? Heb je andere vragen, twijfels of zorgen? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan gerust contact op! Daar is het ouder- en jeugdsteunpunt voor bedoeld. We luisteren graag naar je verhaal en helpen je op weg om de juiste route te vinden.
We zijn telefonisch bereikbaar op 030-303 6420 (van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00 uur) of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Bij klachten

In sommige situaties kom je als ouder op een punt om een klacht in te dienen tegen de school of het schoolbestuur. De schoolbesturen hebben hiervoor een eigen klachtenprocedure of klachtenregeling op hun website staan. Hierin lees je de stappen die je als ouder zet bij het indienen van een klacht.

Handige links

Over ouders gesproken | Column Janneke van Bockel

Janneke werkt al enige tijd samen met het swv. Janneke is ouderschapsdeskundige en ze is onze sparringpartner in het versterken van de samenwerking met ouders. Zij schrijft voor elke nieuwsbrief een column over het perspectief van ouders.

Contactformulier