Ouder- en jeugdsteunpunt

Passend onderwijs

Als samenwerkingsverband zorgen we ervoor dat alle kinderen passend onderwijs krijgen. Op een reguliere school waar dat kan, of in het speciaal onderwijs als dat nodig is. Als basisscholen daarbij hulp nodig hebben, denken en doen we met hen mee. Dat doen we bovendien altijd samen met ouders. De kennis en ervaring van ouders is van onschatbare waarde. Helemaal als het allemaal niet vanzelf gaat.

Informatie vinden

Het vinden én begrijpen van informatie over passend onderwijs is niet altijd gemakkelijk. De afkortingen, vaktermen en de veelheid aan informatie helpen niet als je behoefte hebt aan overzicht. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap heeft daarom speciaal voor ouders een informatieve brochure gemaakt over passend onderwijs. Naast een begrippenlijst vind je ook antwoord op vragen zoals ‘wat voor hulp kan ik van school verwachten?’, ‘hoe werk ik goed samen met school’, ‘wat als mijn kind (misschien) een andere school nodig heeft?’ of ‘wat als ik het niet eens ben met school?’.

Vragen

Zijn er na het lezen van de brochure nog vragen? Heb je andere vragen, twijfels of zorgen? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan gerust contact op! Daar is het ouder- en jeugdsteunpunt voor bedoeld. We luisteren graag naar je verhaal en helpen je op weg om de juiste route te vinden.
We zijn telefonisch bereikbaar op 030-303 6420 (van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00 uur) of stuur een bericht via onderstaand contactformulier.

Handige links

Contactformulier