Expertiseteam hoogbegaafdheid

Per schooljaar 2020/2021 vormen collega’s van deeltijd-, voltijd- en HB+ voorzieningen voor meer- en hoogbegaafde leerlingen samen met het SWV Utrecht PO een HB-expertiseteam. Dit betekent dat deze scholen hun kennis en vaardigheden actief gaan delen met elkaar en met alle andere scholen binnen ons samenwerkingsverband en samenwerken aan het versterken van de HB-basis op alle Utrechtse basisscholen. 

Onze (toekomstige) diensten:

Digitale bibliotheek

We bouwen met elkaar aan een digitale bibliotheek met onder andere succesvolle aanpakken, lesideeën, tips voor handige website, webinars ontwikkeld door het SWV, adviezen voor klassenmanagement en algemene informatie over hoogbegaafdheid. Je vindt de digitale bibliotheek via het uitklapmenu rechtsbovenin of door hier te klikken.

HB-diagnostiek

Utrechtse basisscholen komen via het HB-expertiseteam in aanmerking voor HB-diagnostiek tegen een gereduceerd tarief. Neem contact op met de HB-projectleider Monique van Selow voor meer informatie over deze mogelijkheid.

Toekomstige activiteiten

De volgende activiteiten zijn in ontwikkeling en hebben in meer of mindere mate vertraging opgelopen door de maatregelen rondom het coronavirus. Op deze pagina houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen en geplande activiteiten zijn in de toekomst terug te vinden in de agenda op onze website.

  • Themabijeenkomsten over diverse onderwerpen.
  • Meeloopmomenten op scholen voor voltijds-HB en de Magisgroepen (wanneer dit weer mag volgens de richtlijnen van het RIVM). 

Vraagbaakfunctie

Het HB-expertiseteam biedt Utrechte basisscholen de mogelijkheid om vragen te stellen over hoogbegaafdheid. Deze vragen kunnen praktisch en onderwijsinhoudelijk van aard zijn. Het streven is dat alle gestelde vragen binnen 10 werkdagen beantwoord worden. Bij grotere vragen zal het HB-expertiseteam de school op weg helpen en indien nodig doorverwijzen.