Categorieën
Nieuws

Kennis delen | Themagesprek schoolleidersoverleg

Vanuit de behoefte om elkaar meer te ontmoeten en maatschappelijke uitdagingen te delen, zijn we op 4 april als swv uitgenodigd om tijdens een schoolleidersoverleg van de PCOU Willibrord een themagesprek over het jonge kind te voeren.

Bertien Landzaat, themaverbinder Doorgaande lijn en voorzitter Team Jonge Kind, heeft de stedelijke ontwikkelingen rondom het jonge kind gedeeld waarna we met elkaar in gesprek zijn gegaan om de ervaringen en dilemma’s met elkaar te bespreken en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de samenwerking, binnen de steeds veranderende context, anders met elkaar te organiseren.

Het themagesprek heeft geleid tot mooie, inhoudelijke gesprekken waar we de kansen en uitdagingen met elkaar hebben verkend en waar we buiten de kaders hebben durven denken om gezamenlijk impact te maken op de scholen, in de wijken en in de stad. We delen graag één van de enthousiaste reacties die we naderhand ontvingen, deze van één van de schoolleiders:

“Hi Jetta, je hebt me helemaal geïnspireerd vorige week 😃😃 vanochtend gesproken met buurtscholen; hoe kunnen we meer samenwerken, clusteren met de vraagstukken die we hebben. Ga nu opzet uitschrijven en onze consulenten contacten 😃🙏🏼💪🏼 denk, wil dit toch met je delen. Vond het een hele fijne sessie! groetjes!”