Categorieën
Nieuws

Fotoverslag workshop ‘Een slimme leerling? Heb jij even geluk! Van handelingsverlegenheid naar handelingsplezier.’

Op 13 maart ontmoetten ruim 50 IB’ers, consulenten en andere professionals elkaar bij de workshop van het Stedelijk Expertiseteam (Hoog)begaafdheid, die gegeven werd door consulenten Dieuwke van Kraaij en Mijke Raaijmakers. Middenin de week van hoogbegaafdheid.

Aan de hand van de Taxonomie van Bloom, de Leerkuil en de Vlinder (de kracht van feedback) is er gesproken over hoe je als leerkracht verdieping en verrijking aan kunt bieden binnen het bestaande groepsaanbod. Door gebruik te maken van jouw creativiteit ontstaan de mooiste lessen en ontstaat handelingsplezier!

Aan het eind van deze workshop was helder hoe een leerkracht elke les kan omtoveren naar een uitdagend aanbod voor de kinderen die wat extra’s nodig hebben.

Ook deelden zij het boek ‘Een slimme leerling? Heb jij even geluk! Van handelingsverlegenheid naar handelingsplezier’ uit, dat Dieuwke schreef als sluitstuk van haar opleiding tot hoogbegaafdheidsspecialist en dat we samen met haar hebben uitgegeven tot een prachtig boek.