Categorieën
Nieuws

Ontbijt-première – kansengelijkheid

Nu is het evenement bijna daar en willen we je graag officieel, namens het Stadsnetwerk Gelijke Kansen, Petje Af en de SBO Sint Maarten, uitnodigen voor een ontbijt-première! Tijdens een glaasje sinaasappelsap en een croissantje gaan we in gesprek over zes filmpjes die zijn gemaakt in samenwerking met meerdere stichtingen in Utrecht. Verschillende thema’s rondom kansengelijkheid in het Utrechtse onderwijs komen aan bod. In de filmpjes gaat Aya (een deelneemster van Stichting Petje Af en onze huis-journaliste) het gesprek aan met kinderen en vrijwilligers over wat er zoal wordt gedaan in Utrecht om de kansengelijkheid de vergroten. Zo gaan de filmpjes onder andere over onderwijs, thuissituatie, arbeidsmarkt en vrije tijd.  

Door deze filmpjes verder te verspreiden onder docenten, stichtingen, ouders en kinderen willen we: 

  • Kinderen een stem geven in het debat over kansengelijkheid 
  • De drempel om als ouders hulp te vragen verlagen 
  • Stichtingen die iets doen binnen dit thema helpen te verbinden om zo samen nóg sterker te staan! 

We verwachten dat de filmpjes hele mooie gesprekken gaan opleveren en ook stof zal zijn voor nieuwe gesprekken en kansen. Wij willen jou (en collega’s van jouw organisatie) daarom van harte uitnodigen voor de première van, en het gesprek over deze filmpjes en de achterliggende thema’s tijdens een ontbijtsessie op 26 oktober van 8.30-10.00 uur! Aanmelden kan via deze link en is gratis. De première vindt plaats in The Colour Kitchen (locatie Zuilen) aan de Pr. Christinalaan 1.  

Hopelijk zien we je de 26e

Deze uitnodiging doorsturen naar collega’s en geïnteresseerden in jouw netwerk? Graag! Daarmee help je ons enorm om de boodschap en de filmpjes verder te verspreiden.