Categorieën
Nieuws

We zijn weer begonnen!Hopelijk hebben jullie een fijne en gezonde zomer gehad en zijn jullie weer met volle energie gestart op de scholen!
 
We hebben het schooljaar gister afgetrapt met onze startdag aan de Maarsseveense plassen. Op de inmiddels bekende 1.5m afstand zijn we aan de slag gegaan met het vertellen van ons verhaal, het verhaal van het SWV, en hebben we geoefend met de winnaars- en dramadriehoek. Ook hebben we teruggeblikt op de behaalde resultaten van 2019, bekeken wat we tot nu toe in 2020 al bereikt hebben en vooruit gekeken naar wat 2020 ons nog gaat brengen. Aan het eind van de dag ging iedereen naar huis met een sleutelhanger, gemaakt van hout van de Dom, voor de sleutel van ons nieuwe kantoor, waar we jullie allemaal snel in betere tijden hopen te ontvangen!
 
Terwijl we terugkijken op een zeer inspirerende startdag waarbij het fijn was elkaar weer live te zien en we nieuwe inzichten hebben opgedaan om het nieuwe schooljaar mee te starten, hebben we ook minder leuk nieuws: Na heel wat wikken en wegen, nadat we telkens weer voors en tegens afwogen en luisterden naar meningen, perspectieven en adviezen van mensen om ons heen,  zijn we tot de conclusie gekomen dat we de Inspiratiedag niet door kunnen laten gaan. Dat is de reden dat jullie gister niet het beloofde inschrijfformulier toegestuurd kregen.
 
Toen we in maart de alternatieve datum van 29 september prikten, hadden we nooit kunnen bedenken dat we nu nog steeds in een onzekere tijd zouden zitten waarin COVID-19 helaas nog niet verdwenen is en mogelijk zelfs aan een tweede golf begint. De berichtgeving hierover is zo wisselend dat wij vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en zélf moeten beslissen dat het nu niet de juiste tijd is om met meer dan 100 mensen bij elkaar te komen. Ook al zouden we alles in het werk stellen om het evenement volgens RIVM-richtlijnen te laten verlopen en zijn we vol vertrouwen dat het NBC daarin alle voorwaarden zal scheppen, zijn we ons bewust van het risico dat we dan ongewild toch nemen. En dat voelt niet goed. De scholen zetten op dit moment alle zeilen bij om de leerlingen zo goed mogelijk onderwijs te bieden en de leerkrachten zoveel mogelijk te beschermen en zitten daarin soms in een lastige situatie. Het lijkt ons dan ook niet passend om op dit moment alle schoolleiders en intern begeleiders bij elkaar te laten komen. Met pijn in ons hart zijn we tot dit besluit gekomen, waarvan we overtuigd zijn dat het de enige juiste beslissing is. We hopen dat jullie begrip hebben voor de keuze die we hebben gemaakt.  
 
In het verlengde hiervan: de komende periode zullen we nog zoveel mogelijk vanuit huis werken en volgen we de richtlijnen van het RIVM en de PO-raad op bij het werken op de scholen. Uiteraard zijn we er, net als voor de zomer, op alle mogelijke manieren voor jullie en doen we samen gewoon wat nodig is! We hopen dat jullie net zo’n goede start hebben gehad als wij en hopen jullie snel weer te spreken en zien, live danwel via het scherm!
 
Namens het team van SWV Utrecht PO,

Jetta Spaanenburg
Directeur SWV Utrecht PO