Categorieën
Nieuws

We staan voor je klaar tijdens deze coronacrisis!

We zijn bereikbaar

In deze voor iedereen onbekende omstandigheden blijven we gewoon doen wat nodig is. We hebben jullie al eerder laten weten dat we net als altijd bereikbaar zijn via de mail en via de telefoon voor de vragen die er leven. Natuurlijk vraagt dit om aanpassingen in de communicatie. Waar we normaal gesproken bij elkaar binnen lopen, is dit nu voor nog onbekende tijd niet mogelijk. Maar gelukkig zijn er veel andere manieren om met elkaar te communiceren. Gewoon doen wat nodig is betekent ook dat we met jullie afstemmen wat de meest handige vorm van contact is. We passen ons hierin aan op jullie wensen en mogelijkheden. Dus nogmaals: schroom niet, neem contact op en stel je vragen!

We denken mee over kwetsbare kinderen

Met elkaar zijn we extra alert op kinderen die zich, zeker tijdens deze crisis, in kwetsbare omstandigheden bevinden. Kinderen voor wie het wegvallen van de structuur en de veiligheid van school gevolgen heeft. Samen met onze kernpartners spannen we ons in om een vangnet te vormen voor deze kinderen. Net als altijd zijn we daarom beschikbaar om met jullie mee te denken als je zorgen of twijfels hebt over kinderen.

We gaan door met onze werkzaamheden

Ook hierin is het enige wat anders is dan anders, dat we elkaar op dit moment niet fysiek kunnen ontmoeten waardoor we gebruik moeten maken van digitale oplossingen om elkaar te spreken. Zo voeren we waar dat gewenst is startgesprekken en ondersteunen we de scholen op de manier waarop je dat van ons gewend bent.

De TLC is net als altijd in bedrijf, dit betekent dat de hele procedure m.b.t. Toelaatbaarheidsverklaringen gewoon doorloopt. Dit geldt ook voor het aanvragen en toekennen van arrangementen. Dus heb je nog een aanvraag liggen, stuur hem ook nu gewoon door.

Wat betreft de uitvoering van de arrangementen zou het heel fijn zijn als dit opgenomen kan worden in het onderwijs op afstand. Hoe mooi is het als je hier als school, ouders en uitvoerders een oplossing voor kan vinden! Wil je hierover sparren, neem dan vooral contact op met de consulenten van jouw TPO.

We delen onze kennis

Er komt tijdens deze crisis veel op ons af via internet en social media. Er is grote bereidheid om kennis en inzicht met elkaar te delen en dat is mooi. Waar we voor op willen passen is dat de informatiestroom zo groot wordt, dat het niet meer te behappen is. Daarom hebben we kritisch gekeken naar informatie die we met je willen delen. We hebben gekozen voor onderwerpen waar we als SWV echt van zijn, zoals passend onderwijs, kwetsbare kinderen en gelijke kansen.

We wensen je alle goeds

Alleen-samen vinden we oplossingen voor problemen waar we een paar weken terug nog geen idee van hadden. Alleen-samen kunnen we er zijn voor alle kinderen die iets nodig hebben. Alleen-samen komen we deze tijd te boven.

Veel sterkte voor iedereen om dit alleen-samen vorm te geven!