Categorieën
Nieuws

Stedelijk IB netwerk | 4 oktober 2022

Op 4 oktober ontmoetten ruim 130 intern begeleiders, kwaliteitscoördinatoren en consulenten elkaar in de Nicolaïkerk in Utrecht. We deelden Utrechtse verhalen, klein en groot, over inclusie DOEN.

De aanwezigen vulden twee keer dezelfde Mentimeter in, voorafgaand aan de verhalen en naderhand, en uit de resultaten lees je meteen wat de kracht van verhalen is:

  • SAMEN is in beide woordwolken het grootst, aangevuld met SAMENWERKEN en SAMENWERKING
  • In de tweede woordwolk werd toegevoegd: KLEINE VOORBEELDEN, KLEIN BEGINNEN, GROOT DENKEN KLEIN DOEN, KLEIN EN DICHTBIJ, STAP VOOR STAP, KLEIN
  • Ook werd in de tweede woordwolk VERTROUWEN toegevoegd als één van de grootste woorden.

Een ander opvallend verschil was het resultaat bij de stelling Ik ben actief bezig met inclusie. Waar in de eerste ronde 39% jazeker antwoordde, was dit na deze ochtend maar liefst 65%. Waar in de eerste ronde 23% antwoordde Ik denk het wel, maar niet bewust, was dit in de tweede ronde 9%.

Wat we hoopten van deze ochtend zien we terug: SAMEN kunnen we inclusie DOEN, vanuit VERTROUWEN, waarbij we GROOT DENKEN EN KLEIN DOEN.

Bekijk hier de aftermovie van dit Stedelijk IB netwerk.

Deze ochtend deelden we verschillende verhalen, zoals het verhaal van Frank over Socialrun, het verhaal van Carlijn over haar eigen zoektocht, het verhaal van Charlotte, het verhaal van Lois over het jonge kind, het verhaal van Joep, Marenne en Jetta over het boek Mentale vooruitgang van gezinnen met een mooie toevoeging van Augusta, het verhaal van wethouder Dennis de Vries over inclusie en tot slot het verhaal van Anoeska, Jantiene en Mariska over clusterarrangeren.

Voorafgaand aan het verhaal van Charlotte zagen we de trailer van Tori et Lokita. Jetta nodigde iedereen uit om met elkaar deze film te gaan bekijken als deze uitkomt en met elkaar na te praten. Wil je hier ook bij zijn? Stuur dan een mailtje aan Jetta.

Ook tijdens de afsluitende inspiratiemarkt werden verhalen gedeeld door Samenspeeltuinen, Janneke van Bockel, Socialrun, de werkgroep Nieuwskomers, de werkgroep Verbinding regulier – speciaal, uitgeverij PICA, Merel Foundation en Samen naar School, De Kleine Dichter en Auris, OBS ’t Zand en Pedagogische Tact, de verbindingsgroepen en De Onderwijsbegeleiders.

Heel graag tot de volgende keer op 2 februari 2023!