Categorieën
Nieuws

Pedagogisch tact

Het traject Pedagogisch Tact wordt door het Nivoz kort samengevat als ‘het goede doen, op het juiste moment, ook in de ogen van de ander’. Het gaat over de interactie tussen leerkrachten en de leerlingen en hun ouders, waarbij je als leerkracht je eigen instrument bent.

Tijdens Pedagogisch Tact ga je dieper in op de vraag achter het gedrag van leerlingen en ga je op zoek naar patronen in je eigen pedagogisch handelen. Hoe doorbreek je deze patronen en hoe verrijk ik mijn handelingsrepertoire?

In de route naar inclusiever onderwijs en in de nasleep van de coronacrisis is het pedagogisch handelen van de leerkracht nóg belangrijker geworden. Als samenwerkingsverband willen wij ontwikkeling op dit vlak stimuleren en nemen daarom de helft van de kosten van dit traject voor onze rekening. Heb je als school interesse? Neem dan contact op met Diete de Vos voor de vervolgstappen. OBS ’t Zand start dit schooljaar met Pedagogisch Tact en zij zullen op het Stedelijk IB Netwerk van dinsdag 4 oktober a.s. vertellen over hun keuze voor dit traject.