Categorieën
Nieuws

Onderwijs en jeugdhulp | PPI

Ook dit schooljaar verwacht PPI door te gaan met groepsmiddagen op 5 locaties in Utrecht.

PPI is bedoeld voor basisschoolleerlingen (groep 8), waarvan de ouder, de leerkracht, een samenwerkingspartner of de IB’er inschat dat een extra steuntje in de rug de leerling een vliegende start op de middelbare school kan geven. Soms loopt het even niet zo lekker. Dat kan door van alles komen. De leerling heeft bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen, faalangst, problemen thuis, vindt het lastig om zich te concentreren of te leren, wordt snel boos, heeft moeite met sociale contacten, is weinig weerbaar of kan hulp gebruiken bij organiseren en/of plannen. Lees verder >>

Tijdens de PPI-middagen zullen de leerlingen in een groepje van ongeveer 8 kinderen (van de diverse scholen in de wijk) kennismaken met vaardigheden die ze op de middelbare school nodig hebben. De groepsmiddagen zijn 1 x per week en de begeleiding van PPI loopt door tot de kerstvakantie, zodat de leerling heeft kunnen wennen aan de overgang naar de brugklas.

De verwachte start van de groepen zal rond de voorjaarsvakantie 2023 zijn. Aan de ondersteuning van PPI zijn géén kosten verbonden.   

Aanmelden kan direct via onze site: Meld je aan | PPI (ppi-utrecht.nl) of na overleg met Veronique Groen (06 12 70 69 60) of Tineke Veldhuizen (06 23 33 14 30). Meer informatie over PPI is te vinden op PPI Utrecht, samen werken aan jezelf. (ppi-utrecht.nl)