Categorieën
Nieuws

Nieuws over Onderwijs Transparant (OT)

We krijgen met enige regelmaat vragen binnen over hoe iets in OT geregeld kan worden. Op onze website staan verschillende handleidingen, waarin dit wordt beschreven. Deze handleidingen worden regelmatig bijgewerkt. Het is dus handig om deze vanuit de website te openen, dan heb je steeds de nieuwste versie.

Hier belichten we enkele punten uit de handleidingen:

 • Nieuwe inlog aanvragen
  Een gebruiker van de school zelf kan nieuwe contactpersonen toevoegen en uitnodigen om een inlog aan te maken. Zorg dat de betreffende persoon als contactpersoon in OT staat. Ga vervolgens naar [Help\Contact] en selecteer het laatste tabblad. Hier kun je de betreffende persoon uitnodigen een eigen inlog aan te maken. Hiervoor is een mailadres en (eenmalig) een mobiel nummer nodig. Selecteer ook de rol waarin de contactpersoon inlogt.
 • Invullen uitvoerder
  Als je een arrangement Extra Ondersteuning aanvraagt, is per definitie de aanvragende school de uitvoerder. Vul dit in betreffend tabblad in. Als het arrangement wordt toegekend, dan moet de uitvoering nog bevestigd worden, voordat hij bij ‘In uitvoering’ komt te staan. Dit is nodig om te kunnen evalueren in OT.
 • Betrokkene uitnodigen voor inzage
  Scholen zijn gekoppeld aan de consulenten van het ‘eigen’ TPO. Via tabblad Betrokkenen kun je deze uitnodigen voor inzage. Als het nodig is dat een andere consulent inzage krijgt, dan verzoek je via tabblad Betrokkenen een TPO-consulent om die ander inzage te geven.
 • Altijd consulent betrekken
  Aanvragen voor arrangementen verlopen altijd via een consulent (via tabblad Betrokkenen). Pas als de consulent het arrangement toekent (in het logboek) mag de aanvraag formeel ingediend worden (dmv. het op definitief zetten van de status), dus niet eerder. Dit dient voor de formele/administratieve afhandeling. Feitelijk is het arrangement dan al toegekend.