Leren van gedrag


Ben jij op zoek naar oplossingen voor het omgaan met complex gedrag van leerlingen? 

Ben je benieuwd naar kennis en ervaringen  van onderzoekers en collega’s? 

Heb je zelf expertise en succeservaringen rondom gedrag die je wilt delen? 

Leren, ontwikkelen en reflecteren doe je niet alleen. Het is de kunst om verbindingen aan te gaan met mensen die je verder kunnen helpen met de vraagstukken waar je voor staat. Aan de hand van deze verbindingen bouw je aan een leernetwerk dat je kan ondersteunen bij vragen die je tegenkomt in het dagelijks werk. Het maakt je sterker, professioneler en je weet dat je niet de enige bent met vragen. 

In de afgelopen jaren heeft de Prof. Fritz Redlschool, vanuit het kennisplatform ‘leren van gedrag’, ontmoetingen georganiseerd tussen wetenschappers en leerkrachten en andere onderwijsprofessionals. Het doel van deze bijeenkomsten was het delen van kennis wat onderzoek heeft opgeleverd en het samen zoeken naar mogelijke antwoorden op vragen uit de onderwijspraktijk. Onderzoekers halen graag op welke vragen mensen uit het onderwijs bezig houden en omgekeerd is deze ontmoeting de gelegenheid vragen te stellen over wat onderzoekers inmiddels weten over kansrijke interventies.  

Het landelijke kennisplatform heeft op dit moment geen subsidie meer om op de oude voet door te gaan en daarom heeft het swv, op verzoek van het po besturenoverleg, besloten om deze kennisdelingsactiviteiten bij het swv onder te brengen. We maken hierbij gebruik van het opgebouwde netwerk en de ervaring die de Prof. Fritz Redlschool de afgelopen jaren heeft opgedaan vanuit het kennisplatform.

Op deze pagina vind je de presentaties, artikelen of relevante links vanuit de verschillende bijeenkomsten die georganiseerd zijn.