Categorieën
Nieuws

Denktank Mentale vooruitgang van jeugd en gezin

Hoe komen we tot een samenleving waarin kinderen en jongeren mentaal tot volle bloei kunnen komen? Jetta Spaanenburg heeft het afgelopen jaar landelijk meegedacht over dit vraagstuk in een reeks denktank sessies van de Argumentenfabriek. Utrecht was goed vertegenwoordigd. Ook Marenne van Kempen, bestuurder Lokalis, en Marian Dobbe, bestuurder KOOS Utrecht, maakten deel uit van deze denktank.

De inzichten om vanuit een positieve visie te werken aan de mentale vooruitgang van jeugd zijn gebundeld in een boek Mentale vooruitgang van gezinnen. Het boek biedt praktische tips voor het vergroten van de mentale kracht van gezinnen; hoe je een gelukkiger, gemotiveerder, socialer, betekenisvoller en daadkrachtiger gezin kunt vormen. Het boek is op 23 september aangeboden aan staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Alle basisscholen hebben tijdens het Stedelijk IB netwerk een exemplaar ontvangen, en ook in de beleidsgroep, de ALV en de OPR wordt het gedeeld. Heb je nog geen exemplaar ontvangen? Mail dan naar info@swvutrechtpo.nl onder vermelding van boek denktank en we sturen je een boek toe.