Categorieën
Nieuws

Dekkend Aanbod | Stedelijk Expertiseteam Hoogbegaafdheid

Het Stedelijk Expertiseteam Hoogbegaafdheid organiseert binnenkort twee workshops gericht op het versoepelen van de overgang van (hoog)begaafde leerlingen naar het voortgezet onderwijs. De eerste workshop is gericht op leerkrachten van de groepen (6), 7 en 8, met als onderwerp ‘hoe bereid je je HB-leerling zo goed mogelijk voor op de overstap naar het VO’. Daarnaast organiseert het Stedelijk Expertiseteam Hoogbegaafdheid net als voorgaande jaren in samenwerking met SWV Sterk VO in februari een ouderavond voor ouders van (hoog)begaafde kinderen.

Jard de Jager van het Amadeus Lyceum neemt samen met Meike Ogterop, voormalig leerkracht van het voltijds HB-onderwijs op De Odyssee en coach voor (hoog)begaafde kinderen, jullie mee in de belangrijkste drempels waar (hoog)begaafde kinderen bij de start in het VO tegenaan lopen. Tevens geven zij tips hoe je de vaardigheden van deze groep leerlingen in het basisonderwijs zo goed mogelijk kan versterken, zodat de kans op uitval of terugstroom zo klein mogelijk wordt. Deze workshop vindt plaats op dinsdag 24 januari a.s. van 15.30 – 17.00 uur bij het SWV Utrecht PO, Churchilllaan 11 (2e verdieping) in Utrecht. Aanmelden kan hier.

Daarnaast organiseert het Stedelijk Expertiseteam Hoogbegaafdheid net als voorgaande jaren in samenwerking met SWV Sterk VO in februari een ouderavond voor ouders van (hoog)begaafde kinderen. Deze workshop wordt verzorgd door Loes Nijland van OC Het Kabinet. Doel van deze ouderavond is dat ouders meer inzicht krijgen in hoe zij hun kind zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij de start in het voortgezet onderwijs, met als uitgangspunt: ‘leer je kind het zelf te doen’. De datum van deze avond wordt binnenkort gepland. Heb je ouders voor wie deze avond interessant kan zijn, stuur dan een mail naar Monique van Selow. Je ontvangt dan via de mail een uitnodigingsbrief die je kunt delen met ouders. Overigens zijn ook leerkrachten en intern begeleiders welkom!