Categorieën
Nieuws

De Basisschool Debatcompetitie in het Utrechtse Archief

Geef je nu op voor de Basisschool Debatcompetitie in het Utrechts Archief! Dit jaar incl. gratis debatworkshop in de klas.

In juni 2023 gaan leerlingen uit groep 7/8 leerlingen weer met elkaar in debat in het Utrechts Archief. Door te debatteren oefenen de leerlingen spelenderwijs met kritisch denken, samenwerken in een team, argumenteren en zichzelf presenteren: belangrijke vaardigheden voor later op de middelbare school én in de democratische samenleving van de 21e eeuw.

Er zullen experts uit de politiek en journalistiek aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en de stellingen toe te lichten over thema’s rondom oorlog en verzet, democratie en vrede. Zo leren de leerlingen over democratie en vrede én versterken ze hun democratische burgerschapsvaardigheden. Deelname aan het debat is kosteloos en dit jaar krijgt iedere deelnemende klas een gratis debattraining ter voorbereiding op het debat!

Wil je meedoen? Schrijf je dan nu in door een mail te sturen naar info@debatunie.nl t.a.v. inschrijving Basisschool Debatcompetitie.